دانستنی ها درباره دوربین های مدار بسته
تاریخ : 8 / 7 / 1393
نویسنده : اشکان

دوربین مدار بسته

تمامی دوربین هایی که در محل خودشان ثابت هستند و تصاویر را به یک یا چند محل می فرستند دوربین مدار بسته گفته می شود. از این دوربین ها معمولاً در حفاظت ، نظارت و هم چنین سیستم های مانیتوریک امنیت استفاده می شود برای همین این نام را به خود گرفته است . هم چنین دوربین های ویدیو تلفن و کنفرانس را نیز در بر می گیرد .

تاریخچه دروبین مدار بسته

اولین دوربین مدار بسته توسط شرکت زیمنس آلمان در سال 1942 برای مشاهده کردن پرتاب موشک های V2 نصب گردید . مسئول نصب آن نیز یک مهندس آلمانی به نام والتر بروچ بود .

اولین تبلیغ دوربین مدار بسته در کشور آمریکا در سال 1949 برای محصولی به نام وریکون بود در این تبلیغ گفته می شد که نیازی به مجوز دولتی ندارد . از این به بعد این نوع از سیستم ها در بعضی از پایگاه های فضایی برای ضبط تصاویر پرتاب موشک ها به کار گرفته شدند . و روی موشک ها نصب گردیدند آن ها می توانستند تصاویر را به همراه صدا به زمین بفرستند .

درسال 1973 اولین رونمایی از دوربین مداربسته در کشور آمریکا آن هم در اماکن عمومی انجام شد . اولین دوربین مدار بسته که برای جلوگیری از جرایم در محدوده نصب شده بود نتوانست میزان جرائم را کاهش دهد . درسال 1980 بود که این دوربین ها در سطح گسترده ای در سراسر کشور آمریکا آن هم در مراکز عمومی به کار گرفته شد . استفاده از این دوربین ها در مقابل به کار گرفتن نیروهای پلیس برای شناسایی جرائم بسیار ارزان تر می شد .

کم کم بعضی از حرفه ها و مشاغل نیز که در معرض خطر دزدی قرار داشتند رو به نصب این دوربین ها آوردند . دستگاه ضبط تصاویر با قابلیت ضبط بعد از شناسایی حرکت درسال 1990 بود که وارد بازار شد . و این مسئله باعث گردید که استفاده از دوربین ها در این کشور رواج بیشتری را پیدا کند . قبل از این مسئله دستگاه هایی که تصاویر را ضبط می کردند از نظر میزان حجم ذخیره دارای محدودیت های بسیاری بودند . پلیس از نیمه دوم سال 1990 دوربین های زیادی را در سطح شهرها به ویژه در مراکز عمومی نصب نمود .

استفاده کردن از دوربین های مدار بسته در دیگر کشورها به خصوص کشور انگلستان نیز رواج یافت . اولین جایی که در کشور انگلستان این دوربین ها را نصب کرد شهر نورفولک بود .

دوربین مدار بسته وکاربردهای آن

معمولا از دوربین های مدار بسته در سیستم های حفاظتی استفاده می شود اما این دوربین ها دارای کاربردهای فراوانی هستند از جمله کاربردهای پلیسی ، فضایی، نظامی ، کنترل ترافیک ، صنعتی ، تصویر برداری نامحسوس، ارتباطات ویدیویی و …

توسط این نوع از دوربین مدار بسته می توان از ارتکاب جرائم جلوگیری نمود .

توسط این دوربین ها می توان از جرائم رانندگی تا جرائم جنایی را کنترل کرد . امروزه استفاده از دوربین های مخفی نیز بسیار رایج شده است . برای مثال استفاده از دستگاه های خودپرداز .

آمارها نشان می دهد که درکشورهای آمریکا و انگلستان بعد از نصب کردن دوربین های مدار بسته به میزان 51 درصد از تعداد جرائم کم شده است . هم چنین در فرودگاه ها 23 % و در دیگر مراکز نیز 7 درصد کاهش یافته است.

ازاین نوع دوربین مدار بسته در کارخانه جات صنعتی نیز استفاده می شود .

امروزه در اکثر کشورها برای کنترل کردن ترافیک از دوربین های مداربسته استفاده می شود . توسط این دوربین ها می توان میزان ترافیک در خیابان ها را مشخص کرد و توسط دستگاه GPS به رانندگانی که قصد عبور از آن مسیرها را دارند اطلاع رسانی کرد . از دیگر کاربردهای این دوربین ها نظارت بر تصادفات و شناسایی کردن جرائم رانندگی می باشد . و از آخرین دستاوردهای این دوربین ها شناسایی اتوماتیک پلاک خودروها می باشد .

معمولاً برای جلوگیری از اتفاقاتی که ممکن است خارج از دید محل باشد در نقل و انتقالات عمومی از این دوربین ها استفاده می کنند . مثلا در متروها برای کنترل کردن درهای ورود و خروج و موارد مشابه آن استفاده می گردد .

دوربین های مدار بسته وانواع آن

دوربین ها از نظر نوع سیگنال به سه دسته دوربین های آنالوگ ، دوربین های دومنظوره و دوربین های IP تحت شبکه تقسیم بندی می شوند .

دوربین مدار بسته ازنظر شکل ظاهری و کاربرد آن ها به 5 دسته تقسیم می شوند که شامل :

دوربین های صنعتی ،دوربین های مادون قرمز IR،دوربین های دام DOME،-دوربین های مینیاتوری،دوربین های اسپید دام (دوربین های چرخشی PTZ)

دوربین ها از نظر پوشش وقاب نیز به سه دسته دوربین های مخفی ، دوربین های قاب فانتزی ، دوربین های ضد آب قاب بزرگ (پمپ بنزینی) تقسیم بندی می شوند .

تاریخچه دوربین های آنالوگ

دوربین های آنالوگ جزء اولین دوربین های مداربسته می باشند در این نوع از دوربین ها برای دریافت و ارسال اطلاعات صدا و تصویر از امواج آنالوگ استفاده می گردد . که صدا و تصویر توسط کابل دو رشته ای جداگانه ای انتقال می یابند و در آن ها یک رشته سیم ها از نویز بر روی سیم اصلی جلوگیری می کنند . کابلی که برای تصویر متداول می باشد کابل کواکسیال RG59 می باشد .

نویزهای مختلفی امواج آنالوگ را تهدید می کنند. از جمله نویزهای الکترومغناطیسی و نویزهای ناشی از نوسانات برق . بنابراین استفاده نمودن از کابل های با کیفیت برروی کیفیت تصویر تأثیر بسیار زیادی می گذارد .

ضعف بزرگ این دوربین مدار بسته ها درارسال تصاویر و صدا به صورت بی سیم می باشد .

اگر بخواهیم تصاویر را به همان صورت آنالوگ انتقال دهیم باید از محدوده فرکانس امواج آنالوگ استفاده شود که این مورد باعث می شود تصویر بیش از اندازه تحت تأثیر امواج نویز قرار گیرد . از طرفی می توان تصاویر را در محدوده رصد کرد . برای همین ارسال تصاویر آنالوگ نمی تواند یک راه امن و مطمئنی باشد .

برای ضبط کردن تصاویر هم چاره ای نداریم به به سیستم دیجیتال مراجعه کنیم . توسط دستگاه DVR می توان تصاویر دوربین های آنالوگ را ضبط کرد . از طرفی این دستگاه کنترل و ارتباط دیجیتال با شبکه را نیز فراهم می سازد .

از آن جایی که قیمت دوربین های آنالوگ نسبت به دوربین های دیجیتال پایین تراست جزء دوربین های رایج در بازار ایران به حساب می آیند .

امروزه بازار به سمت دیجیتالی شدن پیش می رود .

دوربین های آنالوگ دارای مزیت هایی چون قیمت پایین ، تنوع بسیار گسترده ، سادگی نصب می باشند .

از معایب این نوع دوربین مدار بسته

کیفیت پایین این نوع دوربین مدار بسته نسبت به دوربین های دیجیتال ، امکان نویز پذیری ، هزینه سیم کشی آن بالا می باشد ، ارتباط بی سیم آن دارای کیفیت پایین می باشد و ایمنی آن نیز کم است .

در بازار ایران هنوز از دوربین های آنالوگ استفاده می شود و متداول می باشد . علت آن نیز عدم نیاز به دانش شبکه ای می باشد . دربسیاری از شرکت ها به کارمندان خودشان روش های راه اندازی ونصب دوربین های آنالوگ را اموزش می دهند . برای همین این دوربین ها در بازار ایران رواج بیش تری دارند .

همه ی این مسائل باعث می شود که وارد کنندگان بیش تر این نوع دوربین ها را وارد کنند . از مزایای بسیار مهم دوربین های آنالوگ قیمت بسیار پایین این نوع دوربین ها می باشد . البته این قیمت پایین در پروژه هایی که بزرگ هستند در هزینه های بالای سیم کشی گم می شود .




|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








آخرین مطالب

/
به وبلاگ من خوش آمدید